02 de abril de 2020
02.04.2020
Diari de Girona

MAPA | Així creix el nombre d'infectats per coronavirus als municipis gironins

Les noves dades de Salut per ABS mostren les zones on els contagis augmenten i aquelles on es mantenen més continguts

02.04.2020 | 19:49

Les dades del mapa d'infectats per coronavirus a les comarques gironines mostra com els nous casos creixen a zones on fa només quatre dies els contagis eren testimoninials. Això es dona sobretot entre els habitants que tenen com a referència les àrees bàsiques de salut (ABS) de Palafrugell, Palamós, l'Escala o Ripoll. En tots aquests municipis, els casos s'han multiplicat de forma exponencial entre el 28 de març -quan el departament de Salut va oferir les primeres dades municipals- i l'1 d'abril.

Així, a l'ABS de Palamós han passat de només tres persones contagiades a 44, o a Palafrugell d'una a 26. També són importants els creixements experimentats a Ripoll-Sant Joan de les Abadesses (de 4 a 34 en quatre dies) o l'Escala (d'1 a 13).

Girona, on la població assignada a les diferents ABS compta amb prop de 270 casos confirmats és el municipi gironí amb més infectats per Covid-19. La segueixen Olot, amb 107 casos (més del doble que fa quatre dies) i Salt, amb 100 casos i un creixement dels contagis del 61% entre el 28 de març i l'1 d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit