Les oposicions per a mestres i professors es faran entre setembre i desembre d'aquest any, segons van confirmar fonts del Departament d'Educació després d'una reunió amb els sindicats. El calendari inicial preveia les proves per al juny, però la Conselleria en va anunciar l'ajornament -tot i que inicialment les va situar al juliol- a causa de la situació generada per l'emergència sanitària del coronavirus i davant les peticions sindicals.

La decisió de retardar el procés d'oposicions fins a la tardor no ha comptat amb el suport del sindicat majoritari, Ustec·STEs, que apostava pel concurs de mèrits o per traslladar les proves el juliol del 2021.

Aquesta formació va considerar, ahir, que el Departament ha escollit l'opció «que no afavoreix ningú» i va apuntar que la decisió va comptar «amb l'oposició de la majoria sindical». Ustec·STEs va insistir que s'optés per l'article 61,6 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, segons el qual «només en virtut de la llei es podrà aplicar, amb caràcter excepcional, el sistema de concurs que consistirà únicament en la valoració de mèrits». «No trobarem una situació més extraordinària que aquesta», va remarcar el sindicat docent. Ustec·STEs proposava passar les proves al juliol del 2021, però Educació va contestar que no hi havia temps per garantir la incorporació del professorat el setembre del mateix any.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus