03 de abril de 2020
03.04.2020
Diari de Girona

Bàscara desfà un «gran tap» de tovalloletes al clavegueram

L'Ajuntament demana que no es llancin al vàter les peces humides perquè generen «greus» problemes

03.04.2020 | 00:24
Així d'embussat estava el clavegueram per tovalloletes

L'Ajuntament de Bàscara alerta dels problemes que ha generat l'acumulació de tovalloletes humides a la xarxa de clavegueram de la població. Es tiren al vàter i són uns residus que no es descomponen. Això va causar que, ahir, l'Ajuntament hagués de desfer un «gran tap» que havien causat aquestess tovalloletes.

En imatges difoses a les xarxes socials, l'Ajuntament mostrava la gran acumulació i el tap que havien causat en les canonades. Per al consistori això, asseguren, genera d'entrada un «greu problema» a la xarxa de clavegueres però, de retruc, una «despesa econòmica per solucionar-ho».

Per aquest motiu demanen a la població que no llanci les tovalloletes humides al vàter ja que són uns residus que no es descomponen i quan entren en contacte amb l'aigua passa com amb el paper higiènic.

Això al final genera embussos, bloquejos o trencaments interns per escalfaments en els equips de bombament que han d'impulsar l'aigua residual a la planta depuradora. A més, multiplica les retencions de les xarxes i males olors, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook