Un conductor va patir un accident de trànsit

L'animal va aparèixer al mig de la carretera poc després de les deu de la nit, quan circulava pel Vial nord de la ciutat, l'antiga N-260. Es tracta de la carretera coneguda com de la Cantina que enllaça Olot amb Vallfogona del Ripollès.

El conductor del turisme va patir ferides de poca gravetat i el SEM el va evacuar a l'hospital comarcal d'Olot. Bàsicament, va patir petites ferides per trencament de vidres, resultat del sinistre viari. L'animal, va morir a causa del xoc.

A lloc s'hi van desplaçar el SEM, Policia Municipal d'Olot i els Bombers. L'últim cos d'emergències finalment no va haver de treballar en el sinistre malgrat el desplaçament.

Els accidents de trànsit per irrupcions d'animals són força habituals a les comarques de Girona, però el que en causa més és el senglar. Rarament n'hi ha amb animals de grans dimensions, com en aquest cas, un ase. Els xocs frontals entre un equí i un cotxe són molt perillosos. El cotxe impacta amb les potes de l'animal i el cos va a parar als vidres. Si el cotxe circula de pressa el resultat pot ser letal pel conductor.

Aquests dies de confinament però s'han trobat animals que passegen per carrers de les poblacions i que han marxat del seu territori habitual o almenys on els solem veure. Per exemple, ànecs que normalment s'estan al voltant de l'Estany de Banyoles s'han pogut observar en carrers pròxims o els senglars -que ja havien envaït molts carrers- han seguit conquerint espais de les poblacions. A la Garrotxa, fa uns dies, amb no poques dificultats, van recollir un ase a la Vall de Bianya i el van dur al refugi d'animals de la Garrotxa, on està amb bona salut. El ruc mort, segons fonts consultades, també podria haver estat abandonat.