El Govern espanyol ha confirmat la «tendència a la baixa» en l'increment de nous casos de coronavirus, així com en les hospitalitzacions a les unitats de cures intensives i això permet «veure un raig d'esperança», tot i que també va advertir que la pròxima etapa, de transició, no serà «gens fàcil».

La cap d'àrea del Centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries del Ministeri de Sanitat, María José Serra, va explicar després de la reunió del comitè tècnic de seguiment del coronavirus que aquesta progressió respon a l'efecte de les setmanes d'aïllament social i a què el sistema sanitari està bolcat, de vegades arribant a duplicar la seva atenció. No obstant això, a aquesta tendència a la baixa li seguirà una etapa de transició durant la qual caldrà estar vigilants per canviar d'escenari.

Serra va dir que un 27% de les persones hospitalitzades han rebut l'alta, 34.219, després que en les últimes 24 hores 3.706 ciutadans més s'hagin curat. I va destacar que en moltes comunitats autònomes les hospitalitzacions es mantenen i fins i tot baixen.

Sanitat és conscient que hi ha «moltíssims casos lleus» de persones afectades per coronavirus que no es registren en el sistema i ja prepara estudis de prevalença de la malaltia en la població general per poder determinar quines són les mesures que caldrà adoptar