La COVID-19 també ha alterat la rutina eclesiàstica, especialment en dies tan assenyalats com la Setmana Santa. Tot i el confinament, el bisbe de Girona, mossèn Francesc Pardo, va presidir ahir la missa de Diumenge de Rams, a porta tancada, a la Catedral de Girona. La missa es va poder seguir en directe a través de la web del Bisbat i de YouTube.

En la seva homilia, el bisbe va saludar els feligresos que seguien la celebració des de casa, des de l'hospital o des de residències. Tot recordant que el Diumenge de Rams se celebra l'entrada de Jesús a Jerusalem, va demanar que «el qui ve en nom del Senyor» entrés a les cases, per «animar-nos, donar-nos coratge i paciència, per ajudar-nos com a família a estimar-nos més».

També va tenir paraules per als treballadors sanitaris, a qui va desitjar que Jesús els donés «força, ciència i misericòrdia», i també per als malalts de coronavirus i familiars.

El bisbe Pardo va fer especial menció a la gent gran que viu en residències, «molt preocupades per la salut i commocionades per les defuncions i altres experiències viscudes durant aquest temps d'epidèmia».

Aquesta ha estat la primera de les misses de Setmana Santa que el Bisbat retransmetrà en streaming a través del seu canal de YouTube. Dimarts a les 5 de la tarda, se celebrarà la missa crismal, presidida també per mossèn Francesc Pardo.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus