La Regió Sanitària de Girona compta en aquests moments amb un 37 per cent de llits lliures i aquesta disponibilitat permet fer front a les necessitats assistencials dels propers dies si es manté la tendència actual de casos, segons informen els seus responsables.

Aquesta estabilització en el nombre de pacients ingressats per coronavirus, que se situa al voltant de 600 des del 2 d'abril, un centenar d'ells en estat crític, porta a aquest missatge optimista sempre que no es produeixi un nou repunt, que comportaria habilitar el pavelló de Fontajau com a hospital de suport.

El 76% de les 406 altes que s'han donat fins ara s'han produït en els últims sis dies, cosa que permet disposar a Girona de més de sis-centes llits lliures d'una capacitat màxima de 1.715.

La necessitat assistencial es concreta de totes maneres en els llits de crítics, on cal augmentar la xifra, per la qual cosa l'hospital de referència de la província, el Trueta, té planificat reconvertir diferents espais en unitats de cures intensives.

Entre els llits d'aquest tipus d'aquest centre, els de Santa Caterina de Salt i els de la Clínica Girona sumen un total de 94, quan normalment hi ha 29, a més dels que s'han habilitat en els hospitals comarcals.