La patronal gironina del transport per carretera, Asetrans, ha denunciat públicament que les mascaretes que els ha fet arribar el Ministeri de Transports no els serviran per fer front al contagi del coronavirus ja que a la mateixa caixa d'instruccions indica que només es poden utilitzar durant quatre hores. Per tant, el seu director, Jordi Esparraguera, considera que només ha estat «un gest de cara a la galeria» per part del Govern de l'Estat.

El Ministeri de Transports va fer arribar ahir al matí les mascaretes a les empreses de transports d'arreu de l'Estat, incloses les comarques gironines, per tal que els seus professionals puguin utilitzar-les. Però segons indica Esparraguera, la sorpresa se la van trobar alguns empresaris quan, en anar a recollir les caixes a Correus, es van trobar que les mateixes instruccions indiquen que la mascareta només es pot fer servir durant un màxim de quatre hores, de manera que ho consideren una protecció «totalment insuficient».

Des d'Asetrans recorden que els conductors, que durant aquests dies transporten sobretot productes essencials com aliments i material sanitari i farmacèutic, estan exposats al virus. A més, subratllen que, si com tot apunta, a la sortida del confinament s'haurà de continuar utilitzant mascareta, cal que aquestes siguin de qualitat. En aquest sentit, Esparraguera recorda que gràcies a Dipsalut Asetrans ja va poder repartir mil mascaretes entre 73 empreses que n'havien demanat. En aquest cas, subratlla, estaven elaborades amb roba de qualitat i rentables a 60 graus els cops que sigui necessari. «Va ser una bona acció i agraïm molt la feina de Dipsalut», recorda.

Els transportistes gironins segueixen treballant enmig de la crisi, tot i que la seva activitat també ha baixat de forma dràstica. La setmana passada, Esparraguera assenyalava que durant la primera setmana del confinament només hi havia hagut la meitat de la flota treballant al 100%, mentre que durant la segona setmana el percentatge havia caigut fins a un 35%. Per això, des d'Asetrans demanen ajuda perquè el sector pugui fer front a la situació.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus