La Corporació de Salut del Maresme i la Selva va començar, el passat divendres, a ingressar a l'hotel Oasis Park de Calella els primers pacients lleus amb coronavirus. Provenen de l'hospital comarcal de Blanes -a 17 quilòmetres de distància- i del Sant Jaume de Calella -a 900 metres de distància. I també s'hi poden acollir els pacients d'atenció primària del territori que ho necessitin, des de Canet fins a Tossa de Mar. Fonts de la Corporació apunten que aquesta mesura permetrà «alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i alliberar llits per a pacients més urgents».

L'hotel en qüestió de moment ha acollit una dotzena de pacients. Segons la Corporació, els pacients que «ingressen» a l'hotel són aquells que, hospitalàriament, en l'àmbit clínic ja estan bé però els queda una última fase d'aïllament però no poden tornar als seus domicilis o perquè no poden fer l'aïllament en condicions i per això se'ls facilita aquest recurs.

A banda d'aquestes persones que venen de l'àmbit hospitalari també hi ha un perfil que entra per la primària amb simptomatologia lleu i que tampoc pot fer aïllament a casa en condicions i se'ls deriva a l'hotel. El seguiment de tots els pacients de l'hotel anirà a càrrec d'un equip d'atenció primària format per un metge de família, un infermer, un auxiliar, personal de seguretat i treballadors socials. També hi ha personal administratiu per poder controlar les altes i les baixes.

Tres plantes habilitades

La Corporació ha explicat que s'han habilitat tres plantes del recinte, de 15 llits cadascuna, i de moment només s'ha obert la primera. Els primers ingressos es van fer divendres. Cada pacient està aïllat en una habitació individual. D'altra banda, la Corporació ha assumit les tasques de proporcionar menjars, bugaderia, neteja i vigilància -detallen que hi ha servei de guàrdia nocturna per controlar el recinte.

Finalment, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva destaquen que l'equipament s'ha pogut posar a disposició gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Calella, el gremi d'Hotelers del Maresme i la família Coll.