08 de abril de 2020
08.04.2020
Diari de Girona

La Diputació injecta onze milions als ajuntaments i consells comarcals

Es correspon a un avançament de la meitat del Fons de Cooperació Econòmica per a aquest 2020

08.04.2020 | 00:32
El president de la Diputació, Miquel Noguer.

La Diputació de Girona injectarà 10.934.532 euros als ajuntaments i consells comarcals de les comarques gironines, import que correspon a un avançament de la meitat del Fons de Cooperació Econòmica previst per a aquest any. Concretament, es tracta de 8.287.500 euros per als 221 ajuntaments i 2.647.032 euros més per als vuit consells comarcals, amb l'objectiu de garantir-ne la liquiditat financera i dotar-los de recursos perquè puguin contribuir a la recuperació econòmica que es derivi de la situació actual. La previsió és que les corporacions locals rebin els ajuts aquesta mateixa setmana.

Segons recorda l'organisme provincial, la crisi sanitària causada per la COVID-19 té efectes directes en l'economia, dels quals no s'escapen les corporacions locals. Diversos factors estan influint en l'aprimament de les arques municipals, com ara l'aturada brusca de l'economia, la limitació de l'activitat administrativa, la flexibilització del calendari fiscal, la reducció o la supressió del pagament d'impostos i l'augment de la despesa per atendre emergències socials i sanitàries.

La quantitat total de les subvencions que aquest any s'atorgaran per mitjà del Fons de Cooperació Econòmica és de 16.575.000 euros. La convocatòria es va aprovar en el ple del 18 de febrer i el termini per presentar les sol·licituds per optar-hi hauria d'haver acabat el 19 de març. Però, atenent la suspensió dels terminis dels procediments administratius decretada pel Govern espanyol, previsiblement els ajuntaments tardarien força a rebre els ajuts. Amb aquesta mesura, la Diputació avança amb caràcter immediat el 50 % dels imports compromesos a cada ens i, així, contribueix a assegurar la liquiditat municipal en aquest context excepcional.

D'altra banda, la Diputació també ha aprovat el pagament de la meitat de la quantitat total que s'ha assignat aquest any a cada consell comarcal. L'import global és de 5.294.064 euros i, per tant, ara s'avançaran 2.647.043 euros als vuit ens comarcals gironins. A cada consell se li atorga un import fix i la part variable es determina en funció de la quantitat de municipis del seu àmbit territorial, la superfície i el nombre d'habitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook