08 de abril de 2020
08.04.2020
Diari de Girona

Els horaris per fer la compra en els supermercats durant la Setmana Santa

La festivitat ha coincidit amb els canvis aplicats per alguns establiments per adaptar-se al confinament causat per la pandèmia del coronavirus

08.04.2020 | 15:41
Els horaris també han canviat respecte als habituals a causa del coronavirus

A causa del confinament decretat pel govern espanyol per evitar la propagació del coronavirus, els principals supermercats han optat per adaptar els seus horaris a les noves necessitats dels seus clients. Aquesta setmana però, és festiva i això afegeix més confusió entre molts usuaris que no tenen clar quins dies o en quines hores poden anar als supermercats on acostumen a fer la compra.

A Catalunya, són festius el Divendres Sant, 10 d'abril i Dilluns de Pasqua, 13 d'abril.


Mercadona


Tal com fa d'ençà que va començar l'estat d'alarma, la cadena seguirà obrint de nou del matí a set de la tarda. A les comarques gironines, Mercadona hi té 20 botigues: Girona, Vidreres, Olot, Banyoles, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Cassà de la Selva, la Bisbal d'Empordà, Platja d'Aro, Calonge i Sant Antoni, Palamós, etc. A la majoria d'elles, obrirà Dijous Sant i dissabte i tancarà Divendres Sant, diumenge i Dilluns de Pasqua. Només hi ha una excepció: Blanes. A la localitat selvatana, el diumenge, els tres Mercadona que hi ha obriran de nou del matí a dues del migdia.

Hipercor


L'únic Hipercor de la demarcació es troba a Girona. Enguany, i tenint en compte la crisi de la Covid-19, han ideat un pla específic de cara a aquesta Setmana Santa. Per això, els establiments Supercor i Hipercor de tot Espanya obriran el Dijous Sant i el Divendres Sant des de les onze del matí fins a lesa les set de la tarda. La resta dels dies l'obertura serà de deu del matí a vuit del vespre com és habitual en aquestes botigues.

Carrefour


El supermercat de Girona i el de Figueres tancaran el divendres i el dilluns de Pasqua i el diumenge. Els centre Carrefour express, que es troben a les gasolineres repartides per la demarcació, i els Market, estaran oberts tots els dies festius.

Lidl


Als supermercats Lidl, cal mirar amb atenció els horaris de cada establiment concret, que es poden consultar a la pàgina web. A Santa Coloma de Farners a més del Divendres i el Dilluns, també tanquen el dimarts, 14 d'abril. A Lloret de Mar, a Palafrugell i a Platja d'Aro, el Divendres i el dilluns obriran de deu del matí a tres del migdia. I a Blanes, obriran de deu a tres del migdia el divendres, el diumenge i el dilluns i el dimarts, 14 d'abril, tancarà. La resta de Lidl de la província tancaran cada dia menys dijous i dissabte.


Caprabo

La companyia de supermercats té previst atendre el públic el Dijous Sant i el Dissabte Sant de les nou del matí a vuit del vespre. Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció tancaran les portes. El Dilluns de Pasqua però, tornarà a obrir de nou del matí a tres del migdia.

Aldi


L'horari dels supermercats Aldi varia segons la població on es compri. A Girona, Banyoles, Figueres, Santa Coloma de Farners i Olot, els festius estarà tancat i la resta de dies obriran de nou del matí a set de la tarda. A Calonge, Platja d'Aro, Palamós, Palafrugell, l'Escala, Lloret de Mar i Castelló d'Empúries obriran divendres si diumenge de nou del matí a dues del migdia. A Blanes només obriran amb aquest horari reduït el diumenge.

La majoria de supermercats Bon Preu obriran de nou del matí a tres del migdia i de quatre de la tard a vuit del vespre el Dijous i el dissabte, Hi haurà però, excepcions: A localitats turístiques com Torroella de Montgrí, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar o Tossa obriran el Divendres i el dilluns de deu del matí a dues del migdia. A altres llocs com Arbúcies o Sant Hilari Sacalm, obriran divendres de deu del matí a dues del migdia però tancaran el diumenge i el dilluns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook