08 de abril de 2020
08.04.2020
Diari de Girona

Els Mossos replantejaran els horaris dels controls per evitar que la gent vagi a segones residŔncies

El director del Servei CatalÓ de TrÓnsit assegura que han detectat els pics de trÓnsit "en moments fora d'hores punta" i que molta gent źse les empesca╗ per buscar camins secundaris

08.04.2020 | 10:27
Un control dels Mossos durant l'estat d'alarma, al peatge de l'AP7 de Mašanet de la Selva

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha detectat que els pics de trànsit durant el confinament es fan "en moments fora d'hores punta". Segons ha explicat a Rac1 el director del SCT, Juli Gendrau, això fa que per part dels Mossos d'Esquadra s'estigui replantejant els horaris dels controls a les carreteres així com també intensificar-los. Des de l'estat d'alarma, ha dit, s'estan fent de mitjana uns 200 controls diaris però segueixen trobant-se amb persones que intenten saltar-se el confinament optant per hores amb menys controls per desplaçar-se, per exemple, a segones residències.

"Molta gent se les empesca per buscar camins secundaris", ha afirmat Gendrau, que ha recordat que tot i que els Mossos tenen més de 1.000 agents destinats a fer controls "també hi ha molta picaresca".

Segons el director del SCT "molts el que estan fent és desplaçar-se i reagrupar-se" amb familiars.

Per tot plegat, ha aixecat "el crit d'alerta" perquè no es facin desplaçaments perquè es posen en risc tant les zones de destí com les persones que es troben pel camí.

Sobre el repunt de trànsit respecte a la setmana passada, Gendrau ha matisat que com que són xifres petites, per pocs vehicles que hi hagi s'incrementa. Amb tot, ha assenyalat que no només ha augmentat el trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona sinó que també s'ha vist un "repunt" en zones més allunyades i que inclou creixements al corredor de l'AP-7 (7%), la C-16 (13%) o la C-65 (a Llagostera).

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook