La Policia Local de Palafrugell ha començat a fer controls amb dron a les platges, cales i camins de ronda del municipi.

L'objectiu és evitar que, amb el bon temps i la Setmana Santa, ningú tingui la temptació de saltar-se el confinament per prendre el sol o passejar arran de costa. En paral·lel, els agents també patrullaran més per Calella, Llafranc i Tamariu. Identificaran aquells qui es trobin al carrer i, si cal, els aixecaran acta per no respectar l'estat d'alarma per la covid-19.

De fet, en els darrers dies la Policia Local ja ha denunciat un surfista a Llafranc, a qui van sorprendre quan ja havia entrat al mar, i quatre persones que prenien el sol a la sorra o les roques.

Des de terra i ara, també des de l'aire. Coincidint amb el gruix de la Setmana Santa, i per evitar que la gent se salti el confinament, la Policia Local de Palafrugell ha començat a fer controls amb dron arran de mar.

Aquí, l'orografia del litoral fa que, precisament, la costa estigui plena de petites cales i platges, repartides entre Calella, Llafranc i Tamariu. I precisament, per evitar que algú tingui la temptació de sortir aprofitant el bon temps, els agents han decidit controlar-les a vista d'ocell. Fan enlairar el dron i pentinen no només la sorra i les roques, sinó que també es fixen en què no hi hagi ningú pels camins de ronda.

En paral·lel, aquesta Setmana Santa la policia també continuarà fent controls per evitar que aquells qui tenen segona residència a Palafrugell s'hi acostin a passar la Pasqua. Tenir càmeres de videovigilància, a més, ajuda a controlar aquells qui volen anar-se'n a l'apartament (perquè es comprova la matrícula amb les imatges).

Els veïns alerten

Hi ha ocasions en què són els mateixos veïns els qui alerten la policia. Això va passar, precisament, el cap de setmana passat. Gràcies a una trucada, la Policia Local de Palafrugell va poder denunciar una família que acaba d'arribar al seu apartament.

Tot i que els pares van explicar als agents que ja feia dies que s'estaven allà, les imatges gravades per les càmeres de videovigilància van demostrar que això era mentida. I automàticament, els va caure una denúncia per no haver respectat l'estat d'alarma.

·