Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir dilluns a Vilablareix un camioner per conduir sota els efectes de l'alcohol. Va superar en set les vegades la taxa permesa. Es tracta d'un home de 52 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Girona. Se l'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible.

Els fets van passar al voltant de la mitjanit del dia 6, quan diversos testimonis va alertar que un camió circulava per l'autopista AP-7, a l'altura de Girona Sud, fent ziga-zaga.

Quan els Mossos van arribar al lloc dels fets van trobar un camió accidentat contra la tanca metàl·lica de la sortida 7 de l'autopista, a la població de Salt. També van observar que tant la part esquerra de la cabina de la tractora com la tanca presentaven greus desperfectes.

Els agents de Trànsit van comprovar que el detingut presentava símptomes evidents de trobar-se sota l'efecte de begudes alcohòliques.

A punt de caure a terra

De fet, quan va baixar del camió va estar a punt de caure a terra. En sotmetre's a la prova de detecció de l'alcohol, el xofer del vehicle pesant va donar un resultat positiu d'1,13 mg/litre, set vegades més de la taxa màxima permesa, que en el cas dels conductors professionals d'aquests vehicles està situada en 0,15 mg/litre d'aire expirat.

El detingut, sense antecedents, va passar l'endemà dels fets a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.