Un virulent incendi va destrossar ahir de matinada part d'una empresa de Campdorà. De les quatre naus que hi ha a les instal·lacions, dues van patir greus danys.

A més, l'alta temperatura que es va generar arran del foc i la força de les flames va fer cedir el sostre d'aquestes dues naus.

Això va provocar que la zona del taller de la companyia de components d'alumini hagi quedat del tot inservible, ja que estava instal·lada en aquests dos edificis contigus.

Malgrat el fort ensurt, no es van haver de lamentar ferits. De fet, segons els Bombers, en el moment de declarar-se l'incendi no hi havia ningú a la zona.

L'empresa afectada -General Galvànica- es troba a tocar la carretera de Palamós, a Campdorà. Concretament, a tocar de l'enllaç amb la Nacional II, a tocar de Celrà. També està molt a prop de les vies del tren, però sortosament, gràcies als esforços dels serveis d'emergència el foc no va acabar afectant el trànsit ferroviari.

Els Bombers van rebre l'avís de l'incendi d'indústria quan faltaven cinc minuts per a les cinc de la matinada de divendres. S'hi van desplaçar 12 dotacions terrestres.

Foc controlat en dues hores

Els efectius van treballar intensament durant moltes hores a la zona i, gràcies als seus esforços, van poder contenir el foc en dues de les naus -n'hi ha quatre- que es troben al centre del complex industrial. Les dues naus van quedar cremades i els Bombers van controlar el foc ahir pels volts de les set del matí. Dues hores després, ja el van poder donar per extingit.

A causa de l'alta temperatura va cedir el sostre de les dues naus així com una façana lateral d'una d'aquestes. Això va causar algun problema estructural, segons fonts dels Bombers.

Pel que fa a la resta de naus, una de molt gran on hi ha les oficines i una altra al costat de les dues cremades no van patir cap efecte de l'incendi.

Segons els Bombers, van poder contenir i aïllar l'incendi en les dues del centre. Així es va evitar que el foc, ja prou generós, s'escampés per tot el recinte industrial i els efectes poguessin ésser de molt més gran abast.

A banda de les 12 dotacions -algun vehicle dels comandaments- dels Bombers de la Generalitat, al lloc dels fets també hi van treballar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i el SEM.