El coronavirus va registrar ahir la seva major frenada des que va esclatar la pandèmia en experimentar la tercera baixada consecutiva en la xifra de casos, que arriben als 157.022 després de sumar 4.576 nous contagis, i registrar altres 605 morts, la xifra més baixa en 17 dies, sumant un total de 15.843 des de l'inici de la pandèmia.

Altres 3.603 persones s'han recuperat de la COVID-19, un 6,9% més, de manera que les altes ja són 55.668, segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, que ja no ofereix el recompte total de pacients ingressats a les UCI a l'espera que les comunitats notifiquin les xifres acumulades dels mateixos.

D'aquesta manera, encara que Espanya segueix sent el segon país del món en nombre de contagis, per darrere dels Estats Units, les infeccions només van augmentar un 3% en 24 hores, per davant del percentatge aconseguit el passat dilluns, que va ser del 3,2%.

Contagiats fa dues setmanes

«Continuem amb la tendència descendent que estem veient darrerament», va destacar la cap d'àrea de Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra. Els nous malalts són persones que es van encomanar fa dues setmanes o «fins i tot més», ja que, tenint en compte la dinàmica de les malalties infeccioses, des de l'entrada en contacte amb el virus fins que desenvolupa símptomes, moltes vegades lleus, poden transcórrer 14 dies, als quals cal sumar els que triga el malalt a contactar amb el sistema sanitari.

Per altra banda, el Govern farà des del proper dilluns un repartiment massiu de màscares reutilitzables com una mesura de prevenció per a la tornada a la feina a aquelles activitats que estan considerades com a no essencials. La distribució es durà a terme, fonamentalment, a les estacions de metro i rodalies, per tal d'evitar així el risc d'un possible rebrot de contagis per les aglomeracions.