L'històric alcalde de Mollet de Peralada, Claudi Puig i Barris, ha mort aquest dijous als 77 anys. Regidor des de les primeres municipals, va ser alcalde del municipi durant 32 anys, des del 1983 fins al 2015. Claudi Puig va formar part de la candidatura encapçalada per Pere Barris a les primeres eleccions democràtiques municipals de 1979. Després de quatre anys com a regidor, l'any 1983 va liderar la llista de CiU, amb la qual va assolir l'alcaldia, càrrec que va mantenir durant 32 anys, fins al 2015, quan el va rellevar Josep Cristina.

«Faig d'alcalde perquè m'estimo el meu poble. Soc de Mollet i tot el que fem amb els meus companys de consistori té com a finalitat millorar-lo», explicava anys enrere durant una entrevista al Setmanari Empordà.

En el moment de fer balanç del seu primer quart de segle de mandat, Claudi Puig destacava com a obres rellevants portades a terme a Mollet «la nova distribució de la xarxa d'aigua i la instal·lació del gas. Hem fet el cinturó nou per unir les carreteres. Per la problemàtica dels aiguats, amb la Diputació també ens van fer un pont per treure els passallisos. Després hem fet un ajuntament nou i un dispensari nou. Teníem unes oficines ben reduïdes i petites i ara estem ben equipats».

Puig va tenir vinculació amb el món de l'esport, va ser jugador de futbol i el fundador de l'Agrupació Esportiva la Casera. Es tracta d'un equip ciclista que va competir a les carreteres catalanes entre els finals dels anys seixanta i la primera meitat dels setanta. D'aquest equip van sorgir professionals com Jordi Fortià o Roque Moya. La Casera també va tenir un equip de basquet femení a Figueres. Claudi Puig va ser reconegut amb la medalla de l'esport de la Generalitat,

Va ser conseller comarcal i va presidir el Consell Esportiu de l'Alt Empordà. L'Ajuntament de Mollet de Peralada ha expressat el seu condol per tan sensible pèrdua. Reposi en pau.