El Regne Unit podria ser el país europeu amb més morts causades pel coronavirus, que se situen ja en 10.612, va afirmar el científic Jeremy Farrar, membre de l'equip assessor del Govern britànic. Farrar va constatar que «les xifres al Regne Unit han continuat augmentant» i va afegir que «és probable» que el país sigui «un dels més afectats, o el que més» per la pandèmia a tot Europa, per davant d'Itàlia, Espanya i França.

El director del prestigiós centre d'investigació mèdica Wellcome Trust va lloar la tasca d'anàlisi per detectar contagis realitzada a Alemanya, que ha permès al Govern d'aquest país limitar el nombre de morts a menys de 3.000 de moment i preparar els hospitals.

Farrar va explicar que és «segurament inevitable» que hi hagi un segon i fins a un tercer brot del virus, i va opinar que «l'única sortida» a la pandèmia és una vacuna o un tractament per a la malaltia.

El membre de l'anomenat Grup Científic Assessor per a Emergències del Govern va admetre també que hi ha indicis que a Europa, inclòs el Regne Unit, així com als Estats Units, els ciutadans de raça negra i altres minories ètniques s'estan veient més afectats per la COVID-19. Farrar va explicar que «és clau» esbrinar si el major nombre d'hospitalitzats de minories ètniques respecte a la seva proporció dins de la població es deu a raons específiques d'aquestes minories o a altres factors de risc com edat, hàbits o patologies existents que podrien ser degut al context socioeconòmic.

D'altra banda, el Parlament britànic reprendrà la seva activitat el 21 d'abril, després del recés de Setmana Santa, amb «solucions tecnològiques» que permetin operar a distància, va confirmar un portaveu del representant del Govern a la Cambra dels Comuns, Jacob Rees-Mogg. L'anunci es va produir després que el nou líder de l'oposició laborista, Keir Starmer, demanés la reobertura urgent de les sessions per sotmetre a escrutini la gestió governamental de la pandèmia.