El retorn parcial a la feina a Catalunya es fa amb l'increment del transport en hores punta per mantenir les distàncies de seguretat entre els viatgers i evitar aglomeracions. En l'àmbit de Barcelona l'increment és d'entre el 40 i el 65% de la xifra habitual d'un dia laborable.

Davant la volta a la feina d'algunes empreses acordada pel Govern, la Generalitat en coordinació amb l'Autoritat de l'Transport Metropolità (ATM) i els operadors de transport van prendre la decisió com a mesura preventiva.

D'altra banda, el Govern va arribat a un acord amb els principals sindicats i les patronals en la redacció d'una guia amb recomanacions sobre com actuar en el retorn a l'activitat laboral durant l'estat d'alarma. El Consell de Relacions Laborals va presentar ahir l' informe que insta les empreses a garantir la presència mínima i indispensable d'empleats i el distanciament social, evitar aglomeracions a l'entrada i sortida dels centres de treball o utilitzar mascaretes quirúrgiques i higièniques. Pel que fa a la conciliació familiar, el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, va insistir a l'Estat en la necessitat d'establir un permís retribuït per un dels progenitors i poder tenir cura dels infants.

Controls de temperatura

A més, diumenge el Govern català ja va aprovar un conjunt de propostes emmarcades en una estratègia d'actuació per a la fase 1 del desconfinament. Una d'aquestes recomanacions és fer controls de temperatura corporal a tots els treballadors que sigui possible abans d'entrar a la feina i aïllar a casa els qui tinguin una temperatura superior als 37,30 graus o bé tinguin símptomes respiratoris, a l'espera de fer-se un test.