Les morts per coronavirus al geriàtric Palafrugell Gent Gran arriben a disset, segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE). Precisament, la segona planta del geriàtric s'ha convertit en un espai d'ingrés de pacients amb COVID-19 o sospitosos de tenir el virus i que, a més, tenen necessitats sociosanitàries.

La planta compta amb 75 llits i hi treballen de l'hospital de Palamós, atenció primària i del mateix sociosanitari. L'objectiu és que els pacients rebin l'atenció adaptada al seu estat clínic i a les seves necessitats. Segons les dades del SSIBE, al sociosanitari hi ha 42 casos confirmats de covid-19 entre els residents i n'hi ha tres que estan pendents de resultats.

El total de casos de coronavirus diagnosticats pel SSIBE des de l'arribada de la pandèmia (que inclou pacients ingressats a l'hospital de Palamós i a altres centres assistencials i residències, pacients a domicili, professionals i víctimes mortals) és ja de 261. D'aquests, a l'hospital n'hi ha 13 d'ingressats, 14 més pendents de resultats i 84 persones que han rebut l'alta. Des de l'inici de la crisi sanitària han mort set persones en aquest centre hospitalari.

En relació als professionals de les empreses del SSIBE, hi ha 52 casos confirmats de coronavirus entre el personal sanitari (dos dels quals ingressats a l'hospital) i n'hi ha nou aïllats pendents de resultats de les proves.

Des de l'arribada de la pandèmia, també va morir una persona al centre Palamós Gent Gran.

·