Els tallers mecànics s'han buidat amb el confinament. És el cas del taller Ricard de Maçanet de la Selva. En ell hi treballa Raül Pueyo juntament amb el seu pare i propietari del taller. Tenen obert, perquè tal com va dictar el Govern espanyol són servei essencial, però durant l'estat d'alarma per les instal·lacions només han passat dos clients per punxades de rodes.

El jove comenta que els ingressos els han caigut en picat però que, tot i això, han de seguir pagant les factures de la llum, de l'aigua i del gas, així com el lloguer del local i la quota d'autònoms, entre d'altres. Aquesta situació empitjora quan es troben que no poden accedir a cap ajuda del Govern per fer front a la crisi del COVID-19 o aplicar un ERTO amb garanties perquè són un servei de «primera necessitat».

«Ens deneguen qualsevol tipus d'ajuda perquè com que seguim oberts, representa que seguim treballant, però, la realitat és que al taller no ve ningú», lamenta Pueyo. «No ens ajuden absolutament en res, som els últims, aquí no ve ningú però hem de seguir pagant-ho tot», afegeix.

Si tinguessin més clients pel taller, tampoc podrien treballar, ja que molts concessionaris han tancat i no tenen cap altra manera per aconseguir les peces per arreglar els vehicles. «Tenim cotxes al taller des d'abans del confinament perquè no ens arriba el material; els recanvistes estan sota mínims, i hi ha peces que ja no et donen ni el termini d'entrega», afirma. «Si no ens ajuden, això acabarà molt malament», afirma resignat Pueyo, qui tem haver de tancar el taller si la situació s'allarga molts dies.