Set sindicats que representen el professorat exigeixen al Departament d'Educació que reactivi els nomenaments telemàtics -el sistema habitual- de docents substituts, que es van aturar amb l'inici del confinament. Aquestes formacions alerten que constitueixen el col·lectiu més vulnerable i que, ara, la Conselleria els «condemna a un mínim de cinc mesos sense feina i, per tant, sense sou».

Aquesta és la segona demanda unitària i consecutiva que fan Ustec·STEs, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, Sindicat de Professors de Secundària (Aspecp-SPS), CGT i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), que dimarts van reclamar al Departament d'Educació que el tercer trimestre del curs no sigui avaluable, que es respecti el calendari escolar actual i s'augmentin els recursos materials i humans. L'exigència de tornar a nomenar substituts té a veure amb aquest últim punt, ja que els sindicats defensen que l'increment del personal és «bàsic per fer front el teletreball i pal·liar els efectes del confinament».

Pels sindicats, «és inacceptable» que la Conselleria només substitueixi docents en «centres petits o que no disposin d'una part molt important de la seva plantilla». De manera conjunta, dimecres van demanar a l'administració que faci «els nomenaments telemàtics que siguin necessaris per cobrir totes les substitucions», a més d'«extraordinaris de tot el personal que hagi prestat serveis aquest curs, amb efecte retroactiu des del primer dia de tancament dels centres». També volen que no s'acabin contractes laborals durant el confinament; que el període entre el 13 de març i el 30 de juny «computi com a temps treballat a efectes de número de borsa», i que en el nomenament del juliol, les setmanes de clausura es descomptin dels sis mesos de requisit i que no calgui haver treballat un dia el tercer trimestre per aconseguir un nomenament.