17 de abril de 2020
17.04.2020
Diari de Girona

La Diputació destina 561.782 euros al desenvolupament dels municipis

?La Junta de Govern aprova una línia de cinc subvencions per promocionar l'economia local

16.04.2020 | 23:37
La Diputació destina 561.782 euros al desenvolupament dels municipis

La Diputació de Girona ha acordat destinar 561.782 euros a projectes i accions de planificació, promoció i desenvolupament local a les comarques gironines. La Junta de Govern de l'organisme va resoldre ahir concedir cinc línies de subvencions per a aquest 2020 dirigides a impulsar el creixement econòmic dels municipis de la demarcació. Se'n beneficiaran ajuntaments, mancomunitats, consells comarcals, consorcis, societats municipals i entitats no lucratives.

El 92,2% d'ajuntaments de la Demarcació adherits a la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica s'han acollit a la subvenció per fomentar projectes i accions econòmiques, que es repartiran un total de 255.035 euros amb l'ojbectiu de potenciar potenciar polítiques locals en l'àmbit del mercat de treball, el teixit productiu i comercial. Es tracta de quaranta-tres ajuntaments, cinc consells comarcals, dues mancomunitats, dos consorcis i una societat municipal.

Pel que fa al sector del comerç de proximitat, s'han assignat 58.388 euros a 27 associacions, federacions o altres entitats sense ànim de lucre que agrupen comerciants de municipis gironins, amb la voluntat de finançar actuacions de promoció, sensibilització i dinamització del comerç local.En aquest mateix àmbit, s'ha aprovat una línia de subvencions de 32.000 euros en aquest cas reservades per a cinc ajuntaments i tres entitats no lucratives a desenvolupar accions d'impuls dels productes de proximitat i campanyes de sensibilització o de difusió comercial.


Projectes singulars

A més, es destinaran 128.657 euros a l'elaboració de documents de planificació sectorial i plans d'actuació de desenvolupament local i 87.702 euros més per a vuit projectes singulars de desenvolupament econòmic (cinc són d'ajuntaments; dos, de consells comarcals, i un, d'un consorci). Tots aquests projectes destaquen per la seva innovació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook