La Diputació de Girona ha acordat destinar 561.782 euros a projectes i accions de planificació, promoció i desenvolupament local a les comarques gironines. La Junta de Govern de l'organisme va resoldre ahir concedir cinc línies de subvencions per a aquest 2020 dirigides a impulsar el creixement econòmic dels municipis de la demarcació. Se'n beneficiaran ajuntaments, mancomunitats, consells comarcals, consorcis, societats municipals i entitats no lucratives.

El 92,2% d'ajuntaments de la Demarcació adherits a la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica s'han acollit a la subvenció per fomentar projectes i accions econòmiques, que es repartiran un total de 255.035 euros amb l'ojbectiu de potenciar potenciar polítiques locals en l'àmbit del mercat de treball, el teixit productiu i comercial. Es tracta de quaranta-tres ajuntaments, cinc consells comarcals, dues mancomunitats, dos consorcis i una societat municipal.

Pel que fa al sector del comerç de proximitat, s'han assignat 58.388 euros a 27 associacions, federacions o altres entitats sense ànim de lucre que agrupen comerciants de municipis gironins, amb la voluntat de finançar actuacions de promoció, sensibilització i dinamització del comerç local.En aquest mateix àmbit, s'ha aprovat una línia de subvencions de 32.000 euros en aquest cas reservades per a cinc ajuntaments i tres entitats no lucratives a desenvolupar accions d'impuls dels productes de proximitat i campanyes de sensibilització o de difusió comercial.

Projectes singulars

A més, es destinaran 128.657 euros a l'elaboració de documents de planificació sectorial i plans d'actuació de desenvolupament local i 87.702 euros més per a vuit projectes singulars de desenvolupament econòmic (cinc són d'ajuntaments; dos, de consells comarcals, i un, d'un consorci). Tots aquests projectes destaquen per la seva innovació.