L'Ajuntament de Girona ja ha concedit 343 ajudes per a famílies sense ingressos o que els han aplicat un ERTO i encara no han cobrat la prestació de l'atur, fet que l'alcaldess,a Marta Madrenas, va qualificar, ahir, durant una roda de premsa virtual, «d'inexplicable». Tanmateix, va explicar que han notat un augment d'usuaris i famílies que en condicions normals estarien en una situació de no vulnerabilitat però que a causa de la falta d'ingressos es troben en una situació «de vulnerabilitat temporal», indicava l'alcaldessa.

Madrenas va explicar que aquestes ajudes són complementàries a altres com les beques menjador i va incidir en el fet que l'atenció a les persones i les situacions de vulnerabilitat «és la prioritat del consistori».

D'altra banda, el regidor de Cultura i Joventut, Carles Ribas, va indicar que el 15 de maig obriran les preinscripcions per als casals d'estiu. Ribas va assegurar que treballen en tres hipòtesis possibles a l'espera «d'instruccions de com es farà» per part del govern.

La primera és que es puguin fer els casals amb normalitat, la segona contempla que s'hagi de reduir el volum de persones als espais, i l'última, si finalment no es permet que es facin els casals, el regidor va avançar que realitzaran un «acompanyament individualitzat» per a infants amb necessitats especials.