El número de morts per coronavirus en hospitals britànics es va incrementar a 14.576 després de sumar-s'hi ahir les 847 noves víctimes de les últimes 24 hores, segons van revelar les autoritats sanitàries. La xifra de nous morts, que no contempla els ocorreguts fora dels centres sanitaris, segueix en la línia dels 861 decessos registrats dijous, ja que, segons els experts, el Regne Unit atravessa el pic de la pandèmia.

El ministeri de Sanitat va indicar, a més, que fins a les 8.00 del matí s'havien aplicat tests per detectar el virus a un total de 341.551 persones, de les quals 108.692 van donar positiu. Només a Anglaterra, la xifra de defuncions pel virus en hospitals suma ja 13.134, mentre que a Escòcia es comptabilitzen 837 morts per COVID-19, 506 a Gal·les i 176 a Irlanda de Nord.

El ministre d'Exteriors, Dominic Raab, que actua en representació del primer ministre, Boris Johnson, va anunciar dijous que al Regne Unit s'estendran almenys durant tres setmanes més les mesures de confinament obligatori a fi d'evitar la propagació de la malaltia.

Després de passar diversos dies hospitalitzat, Johnson continua la seva recuperació dels efectes del coronavirus a la residència campestre de Chequers, als afores de Londres, i no està exercint cap «treball governamental», segons va informar un portaveu de Downing Street, la seva residència i despatx oficial.

Al Regne Unit, on la xifra diària de morts de la qual informa el Govern només inclou les ocorregudes en els hospitals, s'han desfermat les alarmes en els últims dies per l'augment de morts en les residències de gent gran sense saber si han mort per el coronavirus per la falta de test. A causa del llarg procés per emetre els certificats de defunció, les autoritats britàniques han comptabilitzat de manera oficial fins ara només 217 morts per la COVID-19 en els 2.200 centres de gent gran, una xifra allunyada de la realitat. A Anglaterra només, Care England, l'organització més important que gestiona aquests centres, ha estimat en 1.400 els ancians morts pel virus, mentre que a Gal·les la xifra aproximada és de 81 i de 237 a Escòcia, mentre que encara no hi ha dades concrets en el cas d'Irlanda de Nord. La Societat d'Alzheimer calcula, per la seva banda, que la xifra real pot arribar a 2.500.

Segons el ministre d'Economia, Rishi Sunak, s'està treballant per obtenir "dades precises" en aquests centres, però ha advertit que es tracta d'un gran "desafiament logístic" perquè hi ha "moltes més" residències de gent gran que hospitals.

Enviar comentarios

Historial

GuardadasComunidad