El president del Govern, Pedro Sánchez, oferirà als partits polítics crear una taula de diàleg per buscar pactes d'Estat que afavoreixin la reconstrucció social i econòmica d'Espanya, el PIB de la qual es contraurà aquest any un 8 per cent com a conseqüència de l'aturada de l'economia que està generant la lluita contra el coronavirus, segons les estimacions del Fons Monetari Internacional. En la ronda de contactes amb els portaveus dels partits amb representació parlamentària que va iniciar Sánchez ahir, el cap de l'executiu va plantejar-los «la creació d'una Taula per a la Reconstrucció Social i Econòmica» del país, segons van informar fonts de La Moncloa.

El president del Govern, que ja va optar per constituir una taula de diàleg amb els partits independentistes catalans per fer front a la crisi a Catalunya, vol usar aquesta ronda per conèixer la disposició de les formacions polítiques per participar en els treballs d'aquesta taula. Entre ahir i avui, Sánchez contactarà amb tots els grups parlamentaris, amb l'única excepció del PP, amb el qual es negocia una data per a una conversa amb el seu líder, Pablo Casado, a principis de la setmana propera.

D'altra banda, diferents associacions periodístiques van denunciar que el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) hagi llançat un «globus sonda» en suggerir en una pregunta que la lluita contra els rumors i la desinformació comporta limitar la llibertat d'informació. La Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació i l'Associació de la Premsa de Madrid han rebutjat categòricament qualsevol límit a la llibertat d'informació que sobrepassi els establerts per la llei.