17 de abril de 2020
17.04.2020
Diari de Girona

La Vall d'en Bas demana civisme a les àrees de recollida de residus

L'Ajuntament detecta l'abocament de deixalles fora dels contenidors, la qual cosa genera queixes veïnals

16.04.2020 | 23:37
Abocament de deixalles a la Vall d'en Bas.

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha demanat als veïns bones pràctiques a l'hora de deixar els residus a les àrees de recollida de residus del terme municipal. Ha apuntat que encara que no hi hagi servei de recollida com abans, cal civisme pel grau de deteriorament que comporta. Arran del decret d'estat d'alarma per COVID-19, no hi ha servei de deixalleria mòbil. L'Ajuntament ha demanat la col·laboració dels veïns per detectar les persones que acumulen residus fora dels contenidors.

No és la primera vegada que hi ha hagut queixes al municipi per males pràctiques en la deposició de residus. A l'estiu i en temps de vacances, s'han trobat amb acumulacions de residus fora dels contenidors. A la tardor, també va haver-hi queixes pels residus que s'acumulaven al sector de Verntallat; runes, mobles vells, garrafes d'oli, vidres trencats i altres. Els veïns de la zona van considerar la possibilitat que els contenidors fossin usats per empreses forasteres. En la mateixa època, també va haver-hi queixes a l'aparcament de camions del polígon de les Serres. A primers de desembre i arran de la fira de Sant Nicolau, veïns del Mallol van demanar més contenidors per causa d'una acumulació de residus fora dels contenidors.


Campanyes de conscienciació

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha fet campanyes informatives sobre la recollida selectiva de residus i el reciclatge. També ha difòs informacions sobre la deixalleria mòbil i, fins i tot, ha repartit informacions veïnals sobre la recollida gratuïta de peces de volum com mobles vells els divendres.

La Vall d'en Bas amb uns 3.000 habitants té les àrees de contenidors repartides per nuclis i veïnats. Disposa de cinc àrees completes a Sant Esteve d'en Bas, tres a els Hostalets, dues a Joanetes, una a Puigpardines, dues a Sant Privat, tres al Mallol, dues a la Pinya i dues al sector de Verntallat. Les àrees completes són de contenidors de vidre, paper i cartró, envasos lleugers, matèria orgànica i resta. A més compta amb catorze àrees de proximitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit