Els equips d'atenció primària (EAP) de l'Institut Català de la Salut (ICS) de Girona i l'Institut d'Assistència Sanitària han realitzat més de 200.000 visites a domicili des de l'1 de març, el doble de les que es duien a terme abans de la pandèmia de la Covid-19

Segons ha informat l'ICS en un comunicat, durant aquest període s'han arribat a realitzar 1.100 visites en un sol dia, tot i que la mitjana de visites diàries des que va començar el brot de Covid-19 és de 420, un 75% de les mateixes portades a terme per infermers i un 25% per metges.

Pel que fa al seguiment dels pacients amb simptomatologia de coronavirus que estan passant la quarantena a casa, s'han fet més de 35.000 trucades de control.

En total, de l'1 de març al 17 d'abril es van realitzar més de 564.000 consultes entre atencions presencials i telefòniques.

L'atenció primària també ha posat en marxa un equip que fa extraccions de mostres per fer la prova de la Covid-19, tant en domicilis particulars com en centres residencials i al Centre Penitenciari Puig de les Basses.

El funcionament de l'atenció primària s'ha hagut de reestructurar i, per reduir el risc de contagi i la seguretat dels professionals, s'han tancat 70 consultoris locals.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus