El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va destacar «el descens important» en la xifra de morts per coronavirus perquè «en 24 hores s'han incrementat en 410 i és la primera vegada que hem baixat dels 500» des del passat 23 de març. En tot cas, Simón va demanat prudència perquè «encara que són 150 persones menys» respecte a l'increment registrat dissabte, va insistir que els caps de setmana sempre hi ha un petit retard en la notificació de dades que faciliten les comunitats.

Així, segons les dades facilitades per Sanitat, la pandèmia de coronavirus va provocar a Espanya 410 noves morts en 24 hores, de manera que ja són 20.453 (un 2% més) les defuncions des que va començar la crisi, mentre que la xifra de nous contagis va ser de 4.218, que eleven la xifra total a 195.944 (un 2,2% més).

A més, la xifra total de persones curades va pujar a 77.357 (3,6% més), amb 2.695 noves recuperacions de malalts de coronavirus, segons les dades facilitades per les comunitats autònomes, que reporten, a més, 2.526 (11,5% més) casos de persones amb anticossos positius, sense símptomes en el moment en què es va realitzar la prova.

Per a Simón, el descens en el nombre de morts «ens incita a l'esperança», i també va destacar les bones dades facilitades per les comunitats sobre les noves hospitalitzacions de malalts (1,3% més) i ingressos a les UCIs (1,4% més), que «també indiquen una tendència descendent». En aquest sentit, va especificar que hi ha una autonomia que representa més del 50% dels nous casos a les UCIs. Per això, va explicar, les dades «amb aquestes petites pujades i baixades que observem» en la sèrie segueixen «aquesta tendència descendent» que ens «indica que la transmissibilitat de la malaltia s'ha reduït considerablement i estem en la bona línia».

D'altra banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries va reconèixer «dificultats logístiques» en la posada en marxa de l'estudi de seroprevalença que permetrà conèixer quin percentatge de la població ha passat ja la infecció de coronavirus i és immune. Simón va assegurar que s'estan complint els protocols i es treballa «el més ràpid possible» per posar-lo en marxa, tot afegint que «és un estudi complicat des del punt de vista més logístic que tècnic».