Les comportes de la Pilastra per tornar a fer passar aigua per la séquia Monar van ser obertes ahir. Després de les tasques d'impermeabilització que s'han dut a terme durant les darreres setmanes a diversos llocs del canal.

L'actuació, impulsada per l'Ajuntament de Salt, ha comptat amb un pressupost de 60.000 euros i es tracta d'accions de manteniment que, cada any, es duen a terme al municipi.

Enguany, l'actuació s'ha realitzat aprofitant les obres que des del Consorci del Ter s'han fet per recuperar la connectivitat del riu Ter a l'entorn de la resclosa de la Pilastra amb la construcció d'una rampa de peixos.

La rampa de peixos va ser acabada fa pocs dies. Ara, el connector ictícola permet el trànsit de les diferents espècies presents en aquest tram del riu Ter en facilita la propagació i la migració. Per garantir la funcionalitat del dispositiu, a banda de poder disposar del cabal suficient i les condicions de l'entorn adients, han efectuat diverses feines complementàries com la reparació de les comportes de la séquia Monar. O sigui, les que es van obrir ahir.

Les obres a la séquia Monar acabades ahir es van projectar per reparar els desperfectes produïts pel temporal Gloria. L'actuació va comportar la disminució del cabal d'aigua del riu Onyar al seu pas pel Barri Vell de Girona.