La crisi a Espanya provocada pel coronavirus va deixar una dada esperançadora ahir. Les morts diàries van caure per primera vegada des de feia gairebé un mes fins a menys de 400, exactament 399, mentre que els nous contagis es van situar en 4.266, una xifra molt reduïda tenint en compte que el nombre de proves que s'estan duent a terme és el doble que fa setmanes i que, entre les persones analitzades, hi ha 1.385 persones que ja havien tingut símptomes fa més de dues setmanes.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va sol·licitar «desaprofitar» els èxits que s'han aconseguit en les últimes setmanes en el control de la transmissió del nou coronavirus.

En la roda de premsa posterior a la reunió de Comitè de Gestió Tècnica del coronavirus, Simón va assegurar que les dades d'incidència actual demostren que s'estan reduint els contagis i que les mesures implantades estan donant resultats, si bé va avisar que això no permet «relaxar-se».

Disminució de positius

Quant als contagis, la xifra ascendeix a 220.210 i la caiguda és bastant significativa tenint en compte el total de proves PCR realitzades, segons va publicar El Periódico. Si fa quatre setmanes, el 26,8% de persones analitzades estaven infectades, la setmana següent la proporció va ser del 18%, la següent del 8,4% i, a la setmana passada, només 3,1 de cada cent proves van donar positiu.

Finalment, la millora també es veu reflectida als hospitals. En el cas de Madrid, hi ha 8.191 persones ingressades, prop de la meitat de quan el contagi va arribar al pic més alt. La mala notícia, però, és que el nombre de sanitaris infectats ha pujat a 31.053, dada que representa un 14% de tots els contagiats d'Espanya.