La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, va assegurar ahir que si hi hagués hagut una Catalunya independent haurien ordenat el confinament total 15 dies abans i, com a resultat d'això, «no hi hauria hagut ni tants morts ni tants infectats».

Ara bé, si revisem el calendari i ens remuntem precisament dues setmanes enrere respecte a l'anunci de l'estat d'alarma (dissabte 14 de març), anem a parar de ple al dissabte 29 de febrer, dia en què es va celebrar l'acte multitudinari a Perpinyà. En el míting, hi van assistir Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i membres de l'executiu de la Generalitat, entre ells, la mateixa Budó i el president Quim Torra. La mateixa Budó es va encarregar de mostrar-ho a les seves xarxes socials.

Es van calcular prop de 600 autocars (un centenar va haver de fer mitja volta) i, segons el Consell de la República, que va organitzar l'acte, al voltant de 150.000 persones van omplir el Parc de les Exposicions de Perpinyà. Budó va fer aquestes declaracions ahir en una entrevista a Ràdio 4 i va reafirmar-les en la roda de premsa de la Generalitat.