El poble de Sant Jaume de Llierca està sense caixer electrònic ni lloc de lliurament manual d'efectiu bancari des de fa unes sis setmanes.

El motiu és que la nit del 13 de febrer uns lladres van encastar tres vegades un vehicle tot terreny contra l'oficina del Banc de Santander amb la intenció d'endur-se el caixer automàtic. No se'n van sortir per causa de la presència de veïns.

Això no obstant, van destruir l'oficina i el caixer va quedar inservible. El banc va començar les gestions i els primers treballs per tal de tornar a donar el servei però va arribar el decret de l'estat d'alarma i tot ha quedat aturat.

L'alcalde, Jordi Cargol (JuntsxCat), ha reclamat la reobertura del caixer o en tot cas el de l'oficina però, de moment, el banc no ha pogut reaccionar.

Cargol s'ha queixat del fet que la falta d'un lloc on anar a treure diners ha coincidit amb el període de confinament i amb una reducció dels horaris d'atenció dels bancs. Ara, els caixers més pròxims són els d'Argelaguer, on n'hi ha un del Banc Sabadell, i Castellfollit, on n'hi ha un de la Caixa. L'oficina del banc de Santander més propera és la de Sant Joan les Fonts.

L'alcalde considera que la manca d'un lloc on anar a buscar diners afecta la gent gran, que són bona part dels veïns del poble. L'Ajuntament ha recomanat als avis que facin servir els familiars per tal d'anar a buscar els diners als pobles veïns.