21 de abril de 2020
21.04.2020
Diari de Girona

Simón adverteix que els nens no podran jugar amb els veïns

El director del Centre de Coordinació d'Emergències recorda que les sortides a partir del 27 d'abril seran controlades, no lliures com eren abans de la pandèmia

20.04.2020 | 23:37
Simón adverteix que els nens no podran jugar amb els veïns

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, alerta que la sortida dels nens a partir del 27 d'abril no significarà «obrir la porta» perquè puguin sortir a jugar amb altres veïns. «No sortiran lliurement com abans. Seran sortides controlades», va advertir Simón. En aquest sentit, va explicar que no sap com serà exactament l'ordre del Ministeri, però va insistir que cal responsabilitat. «Els nens són vectors de transmissió perquè ho pateixen menys, però fa un mes i una setmana del confinament i no han sortit. La probabilitat que estiguin infectats ara és molt baixa», va vaticinar.

En relació amb la gent gran, Simón va afirmar que els ancians no tenen més risc de contagi però sí que són més vulnerables a la malaltia i que, per tant, les mesures no es poden «aplicar igual a les persones sanes que a les altament vulnerables».

En relació amb la possibilitat de sortir a fer esport, el responsable de Sanitat va remarcar que «una persona sola no pot transmetre» el virus a ningú i que «a mesura que sabem aplicar bé les mesures de control es poden anar prenent decisions diferents». En aquest sentit, va dir que «una persona que corre sola o que va en bicicleta no implica cap risc» però que això no significa que es permeti que es puguin unir altres persones que també surtin a córrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit