21 de abril de 2020
21.04.2020
Diari de Girona

El temporal de pluja deixa més de 100 litres i carreteres tallades a Ullà i Albons

El riu Daró supera el nivell d'alerta per l'increment del cabal · Els Bombers fan diverses actuacions, sobretot en aparcaments inundats

21.04.2020 | 10:33
El temporal de pluja deixa més de 100 litres i carreteres tallades a Ullà i Albons

Desenes d'observatoris meteorològics de Catalunya ja superen els 100 litres per metre quadrat de pluja acumulada des del dissabte al vespre i fins aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre.

Santa Coloma de Farners ha registrat gairebé 144 litres, i a Torroella de Montgrí i Porbou superen els 120.

Cal destacar que la situació del Daró ja ha provocat la inundació de la part baixa, a Ullà. Això obliga a tallar la carretera C-31.

Veure Galeria

A Albons, la pluja també ha obligat a tallar una via.

Consulta aquí totes les carreteres tallades i afectacions viàries pel temporal ]


No gaire lluny d'aquesta zona, els Mossos d'Esquadra mostren les següents imatges. La passera entre Ullastret i Matajudaica desbordada per l'aiguaSectors del massís del Garraf voregen els 200 litres, Barcelona supera els 150 i ara les quantitats augmenten més ràpidament al nord-est. Així, l'observatori del Rascler, al Parc Natural del Garraf, té el rècord, amb 191,8 litres. Al Baix Llobregat i el seu entorn, Vallirana, El Prat, Viladecans i Montserrat-Sant Dimes, superen els 150 litres, igual que tres estacions de la ciutat de Barcelona: l'Observatori Fabra del Tibidabo, el Raval i la Zona Universitària.

A diiferents municipis gironins, s'han tancat accessos a les rieres i a guals inundables.

Els Bombers de la Generalitat han atès 401 avisos des de la passada mitjanit per la forta pluja que cau a Catalunya des de diumenge, encara que no s'han registrat incidències greus.

Al Port de la Selva, l'alcalde Josep Maria Cervera mostra l'estat de la riera - n'han tancat l'accés- i demana que la gent no s'hi acosti. A més, afirma que ja porten acumulats 60 litres.Els rius són punts crítics tal com assegura Protecció Civil que demana que la gent no s'acosti a zones inundables. Així d'alt i abundant passa el riu Daró al seu pas per la Bisbal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook