Dos dies i mig de pluja continuada i persistent han acabat de xopar el terra, omplir els aqüífers i posar els pantans al límit. Ahir, l'acumulació d'aigua va obligar a dessembassar les preses del Pasteral i de Boadella d'Empordà. L'acumulació d'aigua va obligar a alertar d'esllavissades i de talls de carretera per causa del desbordament de cursos d'aigua que normalment porten molt poca aigua o van secs.

Entre el temporal Gloria i les pluges d'aquest mes de març ja ha caigut més aigua en aquest primer quadrimestre que en tot l'any passat, que va ser especialment sec.

Els Mossos d'Esquadra van aconsellar no acostar-se als rius i rieres pel perill de revingudes sobtades. La situació de perill és per fins que acabin les pluges, cosa que està prevista per aquesta tarda.

Les rieres i els rierols que revenen de manera sobtada en els dies de pluja persistent han provocat accidents mortals. Es tracta de cursos d'aigua molt petits que són vistos com a inofensius per la gent que hi passa sovint a peu, amb moto, amb bicicleta i fins i tot amb vehicles tot terreny.

Per ser estrets i petits revenen amb molta força i amb la seva impetuositat són capaços d'endur-se un vehicle tan pesant com un tot terreny fins a quilòmetres avall i posar en greu perill la vida dels seus ocupants. Les zones demuntanya mitjana com la Garrotxa o les Gavarres estan plenes de rierols d'aquest tipus. També tenen una llarga història d'accidents mortals provocats per revingudes que en un principi semblen inofensives perquè no van acompanyades de llamps i trons i de forts vents.

Només un brogit llunyà anuncia la revinguda d'un torrent pel qual poden haver passat anys sense passar una gota d'aigua però quan el subsòl està xop i els aqüífers plens l'aigua apareix en forma d'eclosió i s'emporta tot el que troba per davant.

Per això, l'Agència Catalana de l'Aigua controla els rierols i torrents per insignificants que siguin i impedeix que s'hi edifiqui i s'hi acampi al damunt. Tot i això a vegades hi ha sorpreses.