El sindicat USO Ryanair celebra la sentència que anul·la l'ERO Segons ha indicat la portaveu del sindicat, Lídia Arasanz, la sentència conclou que "no hi havia cap motiu per acomiadar les persones" que l'empresa va fer fora el 8 de gener (13 en el cas de Girona). Per això ha afirmat que estan "contents" i creu que els "dóna la raó" a l'hora de certificar "la mala fe" de Ryanair per tirar endavant un acomiadament massiu. Per la seva banda, el secretari general del sindicat, Gustavo Silva, ha recordat que "queda un camí interessant de lluita contra aquesta empresa". De fet, els sindicats encara tenen altres causes obertes contra l'empresa.

Arasanz ha insistit que seguiran treballant amb l'objectiu que la companyia "compleixi amb la legislació espanyola" i, d'aquesta manera, es garanteixi que "tots els treballadors tinguin els seus drets i les seves obligacions corresponents".

Silva ha destacat que estan especialment satisfets que l'Audiència Nacional certifiqui que "l'empresa no va voler abordar un període de consultes" sobre les alternatives als acomiadaments.

Ryanair té ara un període de cinc dies per pagar els salaris corresponents a tots els treballadors afectats per l'ERO a l'Estat espanyol i reincorporar-los a la plantilla. Una vegada tornin a ser donats d'alta de l'empresa, l'aerolínia haurà de tramitar els papers perquè aquests s'acullin a l'ERTO que s'ha aplicat als treballadors a causa de l'estat d'alarma. En paral·lel, l'empresa té ara cinc dies també per presentar un recurs a la sentència.