24 de abril de 2020
24.04.2020
Diari de Girona

L'Audiència Nacional declara nul l'ERO de Ryanair que afectava la base de Girona i tres més a l'Estat

La sentència obliga l'aerolínia a readmetre els acomiadats i a abonar els sous perduts des de l'extinció dels contractes

24.04.2020 | 13:10
Uun dels avions de Ryanair aterrats a l'Aeroport Girona-Costa Brava amb la torre de control de fons, en una imatge d'arxiu

L'Audiència Nacional ha declarat nul l'ERO de Ryanair que afectava 224 treballadors de les bases de Girona, Tenerife, Lanzarote i Gran Canaria, segons han informat els sindicats demandants. En una sentència, el tribunal obliga l'aerolínia a readmetre els acomiadats amb les mateixes condicions de feina que tenien abans de l'ERO i a pagar-los els salaris que no han cobrat des dels acomiadaments.

La decisió del tribunal arriba després d'una demanda dels sindicats USO, SICTPLA i SEPLA. "Es constata mala fe, frau, coacció i abús del dret en la manera de procedir patronal", ha assegurat el secretari general d'USO a Ryanair i un dels afectats a Tenerife Sud, Gustavo Silva.

"Ja no som els treballadors que titllem d'il·legals a Ryanair, la pròpia Audiència Nacional és duríssima en la seva sentència amb una empresa que sempre ha utilitzat coaccions i amenaces amb la seva plantilla i ha menystingut les lleis i les autoritats espanyoles", ha afegit Silva.

La vista pel judici es va celebrar el 10 de març, i ja llavors els sindicats es van mostrat satisfets amb el resultat perquè consideraven que s'havien "demostrat tots els incompliments de Ryanair".

En total, a Girona es van acomiadar 12 treballadors, i a la resta se'ls va exigir firmar un canvi en les condicions de feina per fer-los contractes fixos discontinus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook