Els Mossos d'Esquadra han detectat el cas d'un conegut youtuber bromista que s'ha infiltrat en alguna videoconferència d'un centre educatiu de la ciutat de Girona i ha fet algunes bromes que han interromput momentàniament les classes. Després, hauria penjat les imatges al seu canal de YouTube, tot i que en els vídeos no s'identifica de quin centre es tracta.

El youtuber sol penjar vídeos amb bromes a altres persones, i ara amb el confinament ha buscat una via diferent per seguir fent gamberrades, expliquen fonts policials. De moment no es té constància de més casos, però no es descarta que existeixin.

L'Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) dels Mossos de Girona ha enviat una carta a diversos centres educatius del Gironès on explica que ha tingut coneixement que alguns joves «s'infiltren en diverses aules virtuals per fer mofa de les classes telemàtiques per, després, penjar-ho en diversos llocs a internet». El problema principal és que les claus d'accés a l'aula virtual són facilitades pels mateixos alumnes a través de xarxes socials. Per això, els Mossos demanen al professorat que extremi les mesures de seguretat i que recordin als alumnes que les contrasenyes per accedir a l'aula virtual són personals i intransferibles.

A més, la policia catalana recorda que la gravació d'una videoconferència educativa i la seva publicació a les xarxes socials, sense el consentiment exprés de l'alumnat i del centre educatiu, és un delicte també per al facilitador.