Els Estats Units van superar ahir el llindar dels 50.000 morts per coronavirus, segons el balanç actualitzat per la Universitat Johns Hopkins, que xifra el nombre de contagis al país nord-americà en més de 870.000. Concretament, han mort al país un total de 50.031 persones, més d'una sisena part de les quals a l'estat de Nova York, focus nacional de la pandèmia amb 16.388 morts.

El nombre exacte de contagis confirmats fins al moment és de 870.468, mentre que 80.937 persones s'han recuperat de la malaltia, d'acord amb el balanç de la universitat estatunidenca. El nombre de tests realitzats des de la declaració de la pandèmia ha augmentat de manera significativa aquests dies, fins arribar als 4.600.000 tests, aproximadament. Aquest fet ha facilitat a les autoritats sanitàries la identificació dels vectors de contagi.

A més del cost humà, la pandèmia ha tingut un efecte devastador en l'economia nord-americana. Sumant les dades de les últimes sis setmanes es pot observar que la crisi generada pel coronavirus covid-19 ha provocat la destrucció de 26,7 milions d'ocupacions als Estats Units.

Però malgrat les constants injeccions d'ajuda econòmica als negocis, estats com Nova York han criticat durament la falta de coordinació amb el Govern federal a l'hora de traçar una resposta unificada al virus.

Alleujament de restriccions

Així, mentre Nova York manté les mesures de quarantena en ple apogeu de la corba de contagis, estats com Geòrgia o Oklahoma han començat a alleujar mesures de restricció recomanades pels experts de la Casa Blanca.

Entre les últimes mesures de contenció, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha signat l'ordre executiva que suspèn la immigració als Estats Units, que s'aplicarà sobre la residència permanent. D'aquesta manera, el Govern ha indicat que aturarà l'emissió de targetes verdes o green cards al llarg dels propers dos mesos.