Si un nen vol quedar-se a casa, on té espai per entretenir-se i moure's, no passa res pel que fa a la seva salut i no ha de sortir al carrer com una obligació, assegura el pediatre de l'hospital Vall d'Hebron Pere Soler. Soler recomana als pares i mares que contemplin la sortida dels nens al carrer després de més d'un mes de confinament com una possibilitat i no tant com un deure.

Segons el coordinador de malalties infeccioses i immunologia pediàtrica de l'hospital de la Vall d'Hebron, un nen tindrà la necessitat de sortir en funció del lloc on viu: si el pis és petit i no té sortida a l'exterior, i també segons si té espai per entretenir-se o si els seus pares li poden dedicar temps.

«La mesura de protecció més prudent és la distància amb altres persones, i la decisió de sortir o no s'ha de relativitzar com una opció més», indica el pediatre, que assegura que hi ha molts nens encantats d'estar a casa i passar més temps amb els pares. Soler veu la sortida a passejar amb el pare o la mare «com un component terapèutic familiar», el fet d'estar junts i recuperar una certa normalitat que encara trigarà mesos a ser normal del tot.

A partir d'avui, els menors de 14 anys podran deixar les seves cases, entre nou del matí i nou del vespre, per fer una passejada d'una hora pel carrer, segons les instruccions del Govern. Aquesta àmplia franja horària de sortida, que abasta gairebé tot el dia, contrasta amb el pla dissenyat per la Generalitat, que estableix que els infants i adolescents puguin sortir en tres horaris: de 12 a 14 hores les famílies amb nens de fins a 6 anys; de 16 a 18 hores els que tenen menors de 6 a 16 anys; i de 18 a 20 hores els joves majors de 16 anys, que podrien sortir sense adult.