L'evidència científica que s'ha reunit fins al moment no ofereix cap certesa que una persona que ha contret el coronavirus, s'ha recuperat i ha generat anticossos estigui protegida enfront d'una segona infecció, la qual cosa deixa sense suport la idea d'un «passaport d'immunitat», segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquesta és la reacció de l'OMS a les afirmacions d'alguns governs que la detecció d'anticossos del SARS-CoV-2 (nom oficial del nou coronavirus) en una persona podria ser suficient per estendre un «certificat» o «passaport d'immunitat» que declarés que ja no pot contagiar a uns altres. Per això, nombrosos països han aprovat estudis serològics -Argentina i Portugal entre ells- amb l'expectativa que els resultats puguin servir de guia per al desconfinamient i un retorn gradual a la normalitat.

L'OMS ha reiterat durant les últimes dues setmanes les seves crides a la cautela i alerta que, si l'aixecament de les mesures de quarantena per la covid-19 no es duu a terme de manera gradual i fins i tot per àrees, diferenciant entre les zones més i menys afectades d'un mateix país, el resultat pot ser un nou i violent rebrot del coronavirus.

Fins al moment, hi ha 2,72 milions de casos confirmats de la covid-19 arreu del món, amb 187.000 morts, segons l'últim recompte de l'OMS.