Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles han denunciat sis persones per incomplir les restriccions de moviment en l'estat d'alarma de la covid-19. Va passar ahir, el primer dia de sortida dels menors. Segons informen en un comunicat, els denunciats van aprofitar per fer esport o fer una passejada al voltant de l'estany.

"Les sortides s’han autoritzat perquè els menors puguin sortir a passejar a màxim un quilòmetre de distància de casa seva i, per tant, cal que tots continuem fent-ho bé perquè, si no, podem tornar al confinament total", afirma l'alcalde, Miquel Noguer, que fa una crida al civisme i responsabilitat de tots. També han detectat un repunt dels abocaments descontrolats de residus a les zones d'aportació específics.

Abocament de residus

Des de l'Ajuntament de Banyoles estan investigant més d'una desena de persones que han enxampat fent abocaments de residus incomplint la normativa i que, un cop identificats, seran sancionats. Recorden que cal dipositar els residus segons les àrees d'aportació i que la deixalleria comarcal que ha ja ha reobert els matins és on es recullen els residus voluminosos.

Per últim, recorden que els propietaris de gossos han de recollir els excrements de les mascotes i que, en situacions de confinament com els actuals, el civisme i neteja són "més necessaris que mai".