Sant Joan de les Abadesses ha enregistrat la primera crescuda del padró d'habitants després d'una baixada continuada de 12 anys. La dada ha estat treta de la nova revista municipal SJA la revista de la gent de Sant Joan de les Abadesses.

Així, la xifra del padró de Sant Joan de les Abadesses a principis d'aquest 2020 va registrar 3.232 habitants. Es tracta d'un augment de 8 habitants respecte al 2008.

En aquell any, vivien 3.589 persones a Sant Joan de les Abadesses. O sigui, tot i l'increment, Sant Joan de les Abadesses ha perdut 357 habitants en 12 anys. Es tracta d'un 11% menys d'habitants. Poc abans de la gran crisi del sector tèxtil, el 1981, la localitat havia arribat a tenir 4.241 habitants. Es tracta de 1.009 habitants menys que ara. O sigui, en 39 anys, la localitat ha baixat el nombre d'habitants en un 32%.

Per tal de guanyar en habitants, durant el 2019, el consistori va promoure una campanya perquè la gent s'animés a anar a viure a Sant Joan de les Abadesses. És un poble tranquil amb molts serveis.

La campanya va consistir en l'aparició del poble als informatius de televisió i de diaris. Arran de la campanya van rebre centenars de trucades i de correus.

La campanya va ajudar l'Ajuntament a detectar les mancances que té el poble. Es veu que algunes persones que es volien traslladar a viure al poble amb l'apartat laboral satisfet no trobaven la tipologia d'habitatge que buscaven.

La pèrdua d'habitants, segons el criteri de l'Ajuntament, és un dels comuns denominadors de la comarca i de les zones de muntanya. El Ripollès és una de les comarques mes envellides de Catalunya però en conjut ha guanyat 87 habitants l'últim any.