28 de abril de 2020
28.04.2020
Diari de Girona

Els Bombers desinfecten una residència de Bescanó amb una trentena de positius per coronavirus

Una trentena d'efectius han treballant en aquesta primera operació en un centre de gent gran a la demarcació de Girona

28.04.2020 | 10:43
Un bomber durant les tasques de desinfecció de dilluns

Bombers ha portat a terme terme un dispositiu de desinfecció de Covid-19 a la residència Santa Anna de Bescanó on més de la meitat dels usuaris estan afectats per coronavirus.

Des de les set del matí una trentena de vehicles s'han desplaçat amb els equips i treballen en les tasques prèvies i de desinfecció de les instal·lacions per evitar els contagis de coronavirus.

El dispositiu de bombers compta aamb efectius del GRIT (Grup Intervenció riscos Tecnològics) i del GROS (Grup Operatiu de Suport).

De les 60 persones que hi ha, una trentena han donat positiu en el test de la malaltia. També hi ha unes vint persones que el resultat va ser negatiu però haurien estat en contacte amb gent infectada i només vuit persones han donat negatiu i no han estat amb ningú que tingués covid-19. Davant d'això, els Bombers conjuntament amb el Departament de Salut han redistribuït els usuaris segons els resultats de les proves.

L'objectiu és habilitar un espai "lliure de càrrega vírica" per aquells qui no tenen el virus, tal com ha explicat el cap d'intervenció Ferran Garcia.
Abans del migdia ja tenien la zona dels usuaris que no tenen el virus totalment desinfectada. També han delimitat quins espais podran fer servir a partir d'ara i com caldrà fer "el canvi de roba de llit", així com també el servei del menjar. A l'hora de dinar, els vuit usuaris ja han pogut menjar al nou espai.

Per la seva banda, han mantingut les persones que no tenien la malaltia, però havien estat en contacte amb afectats per covid-19 aïllats i es preveu que al llarg de la tarda se'ls doni accés a la seva planta totalment esterilitzada.

Aquesta operació dels Bombers a la residència de Sant Anna de Bescanó és el primer operatiu que han fet en un centre geriàtric de la demarcació de Girona. Els Bombers van treballar amb la redistribució d'espais conjuntament amb el Departament de Salut i Ferran Garcia ha afirmat que hi va haver una "bona entesa" des del principi.

Aquest dimarts a primera hora han explicat el pla d'acció a totes les unitats a través de pantalles i pissarres al mateix centre geriàtric i posteriorment han començat l'actuació. Aquesta acció ha de permetre, a banda de desinfectar l'espai, garantir que els circuits de gent no comporti la propagació del virus dins del propi equipament.

El dilluns es van realitzar les mateixes tasques a Palau-solità i Plegamans i a Vilafranca del Penedès.

Text ·

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit