El cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha demanat més control policial i tancar millor els recintes perquè no es produeixin aglomeracions com les de diumenge i va recordar que «encara estem lluny de tornar a les piscines i a les platges».

En declaracions a RAC-1, Trilla va reclamar «responsabilitat» i «una sortida ordenada» el proper cap de setmana, quan s'espera que el Govern central deixi sortir a passejar i fer esport a l'aire lliure de forma individual. El facultatiu va valorar el primer dia en què els nens van poder sortir al carrer i va dir: «La majoria de la gent ho va fer bé, però potser una mica amb l'alegria, hi va haver coses que cal corregir i cal apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva».

L'epidemiòleg va advertir del perill que el desconfinament no es faci «d'una manera ordenada» i de «caure en l'error que tothom ho interpretin a la seva manera». «Si anem tots separats i ningú entra en contacte amb l'altre, el risc de contagi és molt limitat», va afegir el metge, que recomana portar mascareta a l'aire lliure encara que no veu necessari que sigui obligatori si no és en transports públics i espais tancats, com ara supermercats.

L'epidemiòleg, assessor del comitè tècnic espanyol, va alertar que «cal preveure rebrots segur. Seguim confinats. Això que es va fer diumenge va ser una primera relaxació d'una mesura concreta, però encara estem lluny de tornar a les piscines i platges de manera habitual. Hem d'aguantar més», va assegurar. Precisament diumenge l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia dit en un tuit que si l'evolució de la pandèmia era bona es plantejaria reobrir parcs i platges al públic. Trilla va indicar que no disposen de dades científiques que acreditin que la calor afebleix el coronavirus, però confia que «ajudi» a controlar la malaltia». Sobre la immunitat de la població, l'epidemiòleg va aventurar que pot ser que hi hagi un 10% de la població immunitzada, «un percentatge petit».