La primera parada de la ruta que els voluntaris de la Unitat d'Emergència Social de la Creu Roja van fer ahir va ser la plaça Calvet i Rubalcaba de Girona, on es van trobar amb tres persones sense llar, a les quals van proporcionar cafè amb llet i aliments. Van xerrar una estona per saber com estan i viuen el dia a dia en ple estat d'alarma.

Dos d'ells, que són parella, van explicar per què han preferit continuar dormint al carrer en comptes d'anar a l'espai habilitat al pavelló de Palau: «Estem al carrer les 24 hores, el que han obert és un espai molt gran per a 85 persones i no hi estàvem bé», va detallar l'Svetlana. Segons els voluntaris, molts dels sensellar asseguren que se senten «més segurs» al carrer perquè, al pavelló, a vegades hi ha tensió amb alguns usuaris que tenen problemes d'addiccions o malalties mentals.

«Estem bé, no tenim por del coronavirus i tampoc tenim por de morir-nos de gana», va afegir la dona, i va explicar que diferents entitats del tercer sector els porten menjar: «Fem un àpat al dia i, amb això, en tenim prou».

Ella i la seva parella es van conèixer al centre d'acollida i serveis socials de l'Ajuntament de Girona, La Sopa. Segons l'Svetlana, va ser «amor a primera vista i aquí estem, aguantant des de fa sis anys». L'un és originari de Polònia i l'altre, d'Ucraïna i, tot que en un moment determinat van decidir anar als seus països, no van tenir sort trobant feina i van tornar a Girona, on asseguren que sobreviuen millor.