29 de abril de 2020
29.04.2020
Diari de Girona

El TSJC ordena a la Generalitat lliurar material de protecció als empleats sanitaris

Tots els treballadors integrats en el Siscat han de rebre l'equipament en el termini de 24 hores

28.04.2020 | 23:26
El TSJC ordena a la Generalitat lliurar material de protecció als empleats sanitaris

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar ahir a la Generalitat donar, en termini de 24 hores, material de protecció contra el coronavirus a tots els empleats integrats en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat).

En l'aute d'ahir, la Sala social estima les mesures cautelarísimas demanades pel sindicat Usoc, i requereix a la Generalitat que lliuri «el material mínim imprescindible per garantir la salut i seguretat» en el lloc de treball de tot el personal integrat en el Siscat.

Els magistrats llisten en el seu requeriment el material que sol·licita el sindicat: bates impermeables, mascaretes FPP2 i FPP3, ulleres de protecció, guants, davantals i polaines, a més de que es faci test de Covid-19 al personal, i detalla que en aquest cas el termini de 24 hores és per començar a fer les proves diagnòstiques.

Els magistrats remeten a acords similars que ha pres la mateixa Sala, que ja ha adoptat mesures similars després de les peticions de Metges de Catalunya (el 31 de març), del sindicat de Mossos d'Esquadra Uspac (l'1 d'abril), i de la Trisindical de Mossos (el 6), i tres vegades per demandes del personal d'ambulàncies.

En canvi, divendres passat el TSJC va rebutjar requerir a la Conselleria adoptar aquestes mesures per a personal d'ambulàncies no contractat directament per la Generalitat. Els magistrats expressaven en l'aute, que són conscients de l'escassetat del material de protecció, però «no integra l'objecte d'aquesta resolució, ni de la nostra competència, declarar la prioritat que les autoritats governatives han d'establir amb vista a distribuir els equips de protecció de les persones treballadores».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit