30 de abril de 2020
30.04.2020
Diari de Girona

La Fiscalia investiga 24 residències de gent gran a Catalunya

També hi ha obertes 79 actuacions per a la protecció dels usuaris; la Fiscalia provincial de Girona en té una d'oberta

29.04.2020 | 23:10
Una usuària mirant per la finestra de la residència, en una foto d'arxiu

La fiscalia investiga 24 residències de gent gran a Catalunya per la gestió feta pel coronavirus, segons les últimes dades facilitades pel ministeri públic. Es tracta de denúncies en l'àmbit penal. El número més gran de diligències penals obertes correspon a la fiscalia provincial de Barcelona, amb deu, seguida de quatre a l'àrea de Granollers i quatre més a la de Sabadell.

Aquestes 24 diligències penals obertes són quatre més que l'últim balanç fet per la fiscalia la setmana passada. En aquest període, però, la Fiscalia pot haver decretat l'arxivament d'algunes investigacions i haver-ne obert altres. Les 24 diligències penals obertes corresponen a la foto fixa amb dades del 27 d'abril.

D'altra banda, una diligència d'investigació penal que es va obrir a la fiscalia de l'àrea de Vilanova i la Geltrú i Gavà s'ha arxivat. Segons ha informat el ministeri públic, la majoria dels arxius decretat responen al caràcter prospectiu de la denúncia interposada en relació amb els fets a les instal·lacions sanitàries o els centres residencials per a gent gran.

Del total d'investigacions penals que hi ha ara mateix obertes a Catalunya, 10 estan a càrrec de la fiscalia provincial de Barcelona, quatre de l'àrea de Granollers, 1 de l'àrea de Manresa i Igualada, quatre de l'àrea de Sabadell, dues de la de Terrassa, dues més de la de Mataró i una correspon a la fiscalia provincial de Tarragona.

A més, segons ha informat el ministeri públic, a Catalunya també hi ha obertes 79 actuacions en l'àmbit civil i tuïtiu per a la protecció de les persones usuàries. D'aquestes, hi ha 26 diligències civils obertes a la fiscalia de l'àrea de Sabadell.

Diligències per a 79 casos

Pel que fa a les actuacions en l'àmbit civil i tuïtiu, s'han obert diligències per a un total de 79 casos. D'aquests, la Fiscalia provincial de Barcelona ha obert una diligència on agrupa 10 centres residencials.

La Fiscalia de l'àrea de Granollers té sis diligències civils obertes; la de l'àrea de Vilanova i la Geltrú i Gavà, dotze; la de Mataró i Arenys de Mar, sis; la de Manresa i Igualada, dues; la de Sabadell, 26; la de Terrassa, dotze; la fiscalia provincial de Girona, una; la fiscalia provincial de Lleida una altra, i la provincial de Tarragona tres més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook