Les últimes dades sobre contagis al personal sanitari de dimarts mostren que més de 250 professionals gironins ja han rebut l'alta després d'haver contret el coronavirus. S'hi sumen el personal de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), amb 96 i 156 recuperats, respectivament. En el cas de l'ICS, 98 dels treballadors reincorporats corresponen a l'hospital Josep Trueta de Girona, i són el 48,9% dels infectats. La resta és personal d'atenció primària, que ja té un percentatge de recuperació del 50%.

Pel que fa a l'IAS, la xifra de personal recuperat, que no desglossa en centres (gestiona l'hospital Santa Caterina, el sociosanitari, la Xarxa de Salut Mental i primària), té una taxa de recuperació del 82%.

D'altra banda, la Unitat Bàsica d'Intervenció de l'ICS a Girona va confirmar que s'han realitzat 756 proves diagnòstiques de covid-19, de les quals 419 al Trueta i 337 als centres d'atenció primària.

Baixen els contagis

A hores d'ara, 96 dels 3.600 sanitaris de l'ICS estan contagiats, dels quals 69 són del Trueta i 27 de centres d'atenció primària. A més un sanitari està ingressat a l'hospital, i la resta compleixen aïllament domiciliari. A l'IAS hi ha 35 professionals contagiats d'una plantilla de 1.799, dels quals 21 són del Santa Caterina, 10 del Centre Sociosanitari, 3 de la Xarxa de Salut Mental i un a primària. Hi ha un ingrés hospitalari estable.